Nehe...

... blev inget Copenhagen Catwalk för min del. Jag missade bussen!jävla typiskt mig. Jaja... man får väl bara vänja sig vid att vara ett fuck-up.


image73

Det är väl bara att bryta ihop och komma igen nu då... antar jag. Eller brutit ihop har jag ju redan gjort. Får försöka nästa gång istället...

Autumn feelings

Ok! Nu kunde jag inte hålla mig. Vårsolen värmer, fåglarna kvittrar och alla planerar för sommargarderoben. Då börjar jag rikta blickarna mot hösten. Här kommer ett litet smakprov på sånt man nog kommer få se i höst.

h?stk?nslor

Den grön/vita klänningen fick vara med mest för att jag tyckte den var så underbar. Alexander Mcqueen är verkligen en av mina stora förebilder. Annars är klänningarna lika stora i höst som i sommar, så det är verkligen ett plagg att satsa på. Ni som vågat er på overallen, eller catsuiten, kan också glädja er med att den finns kvar även i höst.

Mina personliga favoriter är den röda kappan med huva i mitten.

Alla bilder kommer från
Style.com

Copenhagen here i come!

NU är det bestämt. Jag åker kväll. Ska bli riktigt kul, även om fjärilarna flyttat in i magen. Är inte så bra på att göra saker själv, men nån gång ska väl vara den första. Valde att gå kl 21, så blir det inte så sent när man ska hem. Ska se om man kan få lite bilder också, så lägger jag upp dem sen när jag får tid. Och skriver en utförlig rapport om kvällen.

Dessa märken kommer medverka i kvällens modevisning


De har spännande saker på deras sidor, och har verkligen fastnat för Bruuns Bazaar. Där skulle jag lätt kunna ruinera mig :-p

Solig tisdag

 Skiner ikapp med solen idag. 

  • Gul kortärmad top, H&M
  • Svarta stuprör, H&M &Denim
  • Svarta ballerina med kilklack, Din Sko
  • Svart trenchcoatjacka, Vero Moda
  • Gammal orange bommulssjal, Vero Moda

 I håret sitter ett diadem från Glitter. Sen är min Dixie alltid stående som handväska.

Ska verkligen fixa en spegel nu. Såg en golvspegel från Jysk som jag skulle kunna ha bredvid sängen ;-)



Bitte kom till Sverige, Bitten!

Antar att jag är lite efter nu, men läste idag om Sarah Jessica Parker's nya klädlinje, Bitten. Blev jätteglad, fram tills det att jag läste att det är väldigt osäkert om den kommer till Sverige. Har både SJP och "Carrie" som stilikon, vilket jag känner på mig att jag inte är ensam om heller.  Hade varit kul om någon vågat satsa lite på denna linje, tror faktiskt att den skulle sälja. Hade jag haft pengar hade jag öppnat webshop och sålt kläderna. Men det får förbli drömmar. Men som det ser ut nu kommer linjen säljas exklusivt hos den amerikanska kedjan Steve & Barrey's.
Hade ivart fall varit kul om man fått se lite bilder, men det kanske kommer. Skulle visst vara en blandad kollektion.

Och måste faktiskt hålla med Aftonbladet om att den människan inte kan se sunkig ut,
se bara själv.

EFTERLYSNING!

image67

Efterlyser denna klänning. Någon som vet vart man kan köpa den? Har hört att priset ligger kring 300kr. Vill så gärna lägga vantarna på den här till sommaren. Den är ju helt underbar!

Sköna vår välkommen!

Har varit riktigt härligt väder ute idag, 12-13 grader, svag bris. Helt underbart. Lite trist bara att grabben låg i feber hela dagen igår. Ville inte riktigt ta med honom ut.


Lagomt till att jag behöver nytt puder såg jag att IsaDora kommit med ett mineralpuder. Funderar på att testa det faktiskt. Behöver i så fall en ny borste också, men det skulle jag haft ändå. Min har ett par år på nacken nu.
Men info om IsaDora mineral makeup finns
här.

image65Har varit tvungen att rensa bland mina nagellack också. Resultatet blev att ett fick stanna kvar. De andra var helt enkelt så gamla och sega att de inte gick att använda längre. Det blir alltså att uppdatera den samlingen till sommaren. Det som fick stanna är mörkt lila. Känns varken vår eller sommar. Vet bestämt att det kommer ingå ett corall-färgat nagellack i samlingen. Tycker det är så snyggt på naglar.



image66Går fortfarande och velar angående den där modevisningen i Köpenhamn på fredag. Har inte lyckats leta fram någon att gå med, men är riktigt sugen på att gå. Så överväger nu att gå själv. Blir säkert jättespännande. Och vet att jag kommer ångra mig om jag inte går... Jobbar till 4 den dagen, och modevisningen är kl 21. Man borde ju hinna hem och äta... Är en visning kl. 22 också. Bestämmer mig nog under veckan. Är ju ett ypperligt tillfälle att fixa till min underbara 40-talsklänning och inviga mina bruna pumps.


Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och äta en Daim-strut. Hoppas det hjälper lite på huvudvärken...

Nej, H&M, det var nog ingen hit...

Nu vet jag varför jag struntade i att köpa de där madonnabyxorna. H&M har ju ett par liknande för bara 149kr. Plaggen såg bra ut när man satt och kollade i webshoppen. Men när man såg dem live så var det som vad som helst. Lite tråkigt. Man tycker ju att de kan lägga lite extra energi på deras specialkollektioner. Tror säkert att man kan hitta liknande plagg i deras vanliga kollektion, till betydligt bättre priser. Om man nu ska göra ett exklusivt samarbete, kan man inte dra det all the way då. Göra en kollektion som verkligen är värd att stå och köa i timmar för, och trängas med andra sura kvinnor med lågt blodsocker. Varför göra plagg som det redan finns liknande av i det "vanliga" utbudet?

Nej, H&M, satsa stort nästa gång. Gå till någon av de som verkligen kan leka med material och skärningar. Första namnet som jag tänker på är Jean Paul Gaultier. Gör en kollektion som är one of a kind, med plagg som inte redan finns i bassortimentet.

Lite bilder från Jean Paul's vårvisning i Paris, oktober 2006, finns
här. Där finns även bilder från couturevisningen i januari 2007.
Finns bilder från fler designers där också.

Men nästa gång, snälla H&M, våga ta ut svängarna lite och sluta vara så svensk.

Arma plånbok

Har insett att mode är ett väldigt farligt ämne att vara intresserad av, speciellt för plånboken. Blev inga madonnakläder för mig, tappade suget lite. Var ett par knickers jag var intresserad av, men tror jag låter dem vara.
Däremot har jag kärat ner mig totalt i två toppar jag sett hos
zoovillage.

Pevek Navy Top från Diesel för 500kr. Den är riktigt snygg bak och knytbandet gör det ju inte sämre.
image57 image58



Ambra Pink taco raglan top WESC, pris 500kr. Underbart härlig rosafärg. Bara skriker sommar om den.

image59

Båda de kommer nog ingå i min sommargarderob, om jag får bestämma :-)
De skulle bli jättesnygga till ett par vita capris, ett par svarta också för den delen.

Den från diesel finns även i vitt och den från WESEC finns i svart.

M by Madonna

Åh, vad det kliar lite i fingrarna att klicka hem ett par plagg från den kollektionen. Tycker den vita trenchcoaten är sjukt snygg, lika så de svarta caprisbyxorna och ett par av blusarna. Sen är ju klänningarna att dö för. Tyckte den itne var så mycket för världen det första jag såg av kollektionen, men den har verkligen växt till sig ju mer man tittat på plaggen.

Tvivlar dock på att jag kommer köpa något. Osäker på ekonomin och dessutom så sitter jag ju på jobbet.
kollektionen släpps i vart fall på hemsidan kl.10, och antar att plaggen kommer gå åt som smör i solsken.

H&M Shop




Såg de gula ballerinorna från Vagabond här igår, och blev faktiskt beskviken. En kycklinggul kanvassko i trist design, med gult bommulsband. Trodde faktiskt det skulle vara ett satinband eller så. Kommer inte hamna i min sommarkollektion av skor, det är säkert.

Däremot hittade jag ett par söta ballerina/mockasiner hos Din Sko, så här ser de ut . Den finns i guld och vitt också och kostar 280 kr. Har inte bestämt mig för om jag vill ha ett par i brons eller i vitt. De i brons var ju riktigt snygg. Men måste nog se dem live först.

Sen har jag nog nästan bestämt mig för att gå på den modevisningen ialla fall. Ibland måste man väl lära sig att stå på egna ben också, och inte bara gömma sig bakom andra. Syns man inte så finns man inte. Ska nog gå med kameran i högsta hugg :-)

Suck...

Så sitter man här, den 21/3 och det snöar... hmm.. nu har det visst börjat regna istället. Skitväder!

Vad bara det jag ville spotta skit på, nu är det lunch. Fullkornspasta med skink- och broccolisås.

Idag: avslappnad

Dagens outfit (som jag inte heller har något bild på), måste verkligen proppsa för en spegel nu, har varit följande:

  • Blå slitna jeans från H&M/L.O.G.G, gamla men sköna.
  • Lila tanktop.
  • Svart cardigan med knäppning
  • Runt halsen har jag haft en kort länk med ett litet hjärta, fick det antingen när jag föddes eller när jag döptes.
Ytterplagg idag blev:

  • Min grå ulljacka
  • En svart lång halsduk
  • Hemstickade "norsk"vantar, alltså ett par stickade vantar i tumvantemodell med krus/mönsterstickning.

Och som alltid min röda Dixie.

Copenhagen Catwalk

Åh, vad det skulle vara kul att vara där. Copenhagen Catwalk, den 29-31 mars. Eller ja, vill på den modevisningen den 30e kl 21. Nordic modernists med märken som bland annat InWear, Munthe plus Simonsen och Bitte Kai Rand. Inträdet kostar 75dkk, inte så farligt. Funderar på att bli lite självständig och gå dit ialla fall... verkar just nu få gå solokvist i så fall. Satsar mina sista kort på att ha någon som följer med.



Någon som är sugen? ;-)


Nu ska jag tröstäta lite marabou digestive... och kanske samla modet :-p

Gula biancos

Fortsätter min jakt på de perfekta gula ballerianskorna till ett budgetpris. Hittade ett par canvasballeria från Bianco, om jag räknat rätt kostar de 250kr. Är ju riktigt bra pris tycker jag. Däremot tycker jag att de rent designmässigt är ganska tråkiga. Fast canvas är väl bättre än nubuk när värmen kommer. Jaja, fortsätter mitt letande.
Blir bara en länk till skorna idag, kan ju inte ladda ner sånt till jobbdatorn ;-)


Mensmonstret äntligen tillbaka på jobbet!

Ja, jag är ett mensmonster. Har allt som kvalificerar en människa till att vara just ett mensmonster. Jag är lättirriterad, alla taggar utåt och extremt rastlös. Till det kommer en enorm trötthet, överaktiv urinblåsa och en mage som praktiserar luftballong. Och jag har inte ens fått mensen än, utan detta är bara en förkänning. Mensen kommer på lördag.

Vad annars? Jo, tillbaka på jobbet. Är så lugnt så man får sitta och kolla telefonen så man inte sitter på paus. Rätt skönt ändå, men vad för driver man egentligen tiden med? Ja... det visar sig väl antar jag.

Rent modemässigt är jag väldigt nyfiken på Madonnas
H&M kollektion. Har sett ett par saker jag gärna hade lagt vantarna på, men allt lär väl försvinna på en gång försäljningen startar. Har ingen lust att sitta och bevaka hemsdian, och jobbar så jag kan inte stå och köa tillsammans med ett x antal fanatiska människor. Minns ju vad som hände här när Victor & Rolf släpptes, var ju totalt kaos. Men har ju inga pengar att handla för heller, so why bother.

Kan däremot ha hittat ett par gula ballerina. De kommer från Vagabond, vars sida jag så klart inte kan komma åt här på jobbet . Hos zoovillage kostar de 550kr och ser ut så här. Ska nog hålla ett vakande öga på Vagabondbutiken här i stan. De var inte riktigt lik de jag sett hos French Soel, men de var tillräckligt söta. Frågan är hur de sitter, och hur de ser ut IRL. Ska nog kika hos Håkanssons också när jag får tid. Kan ju vara att de har något sådant också.

Annars vet jag väl inte om jag har så mycket mer att blogga just nu. Är som sagt på jobbet, har precis ätit lunch. Bräckt lax med spenatstuvning och potatis. Var faktiskt rätt gott. Nu väntar man bara på nästa samtal...

Drömmar om sommaren

Idag har jag försökt hålla kvar vårkänslorna och gjort en liten inköpslista på vad jag skulle vilja ha i min sommargaredrob. Det enda jag inte kunnat hitta är en bikini, men så är jag väldigt obeslutsam när det gäller sånt också.
Här är ivart fall vad som just nu står på min önskelista.

image56

  • Röd lite längre kofta från H&M, 198kr
  • Vit blus från H&M
  • Gul lång top med vävda ränder från H&M, 129kr
  • Carmencita top i vitt från Gina Tricot, 199kr
  • Gult, vitt och randigt linnen från H&M, från 49,90kr/st (det randiga kostar 69,90kr)
  • &Denim capris från H&M, 298kr
  • Svarta capris med knäppning i benslut från H&M, 149kr
  • Doris Denim Dress från Ginta Tricot, 349kr.

Hmm.. något mer än mig som inser att H&M är en av favoritbutikerna? :-p


Favoritfärgen i sommar verkar bli gult. Försöker mig lite på rött också, men passar inte i alla nyanser. Har sett en röd tunika hos Vero Moda som jag är riktigt sugen på till sommaren. Finns säkert en massa annat man kan lägga till också.
Och har fortfarande inte hittat ett  par gula ballerinas som faller mig i smaken, inte i min prisklass ivart fall. Blir väl att man får ge upp och nöja sig med en annan färg.

Har ialla fall insett att tunikan nog kommer bli mitt favoritplagg i sommar, tillsammans med min vita oversize-skjorta.

Tvättstugefashion

Har fortsatt min mammaglamour idag. Man orkar ju inte styla upp sig för att stå och svettas nere i tvättstugan.

Dagens outfit blev alltså

  • En grön gammal polo från Vila, tror den blev köpt någon gång i början på 2000-talet.
  • En grön armét-shirt, the real thing som jag "lånat" av en av mina bröder.
  • Svarta mysbyxor
  • och som pricken över i:et, ett par ankstrumpor från H&M

← så ser de ut :-p

Skonar er med bild på det övriga idag också. Ni missar inget ialla fall.

Vart tog våren vägen?

Ja, som rubriken lyder: Vart tog våren vägen? Igår var vädret i och för sig fint, men det blåste ganska bra. Idag har det regnat och haglat, samtidigt har det, som maken brukar säga, blåst en halv pelikan. Helt otroligt. Som att kliva rakt in i hösten igen... Bara att ta fram vinterjackan och tjocka halsduken igen då och invänta vinter. Skulle bli kring 3 grader nästa vecka, och jag som hade tänkt inviga säsongen för mina capris. Jaja, det får väl vänta ett tag till då :-(

Jag har ivart fall tänkt mig protestera lite mot vädret makter och fortsätta med vårtecken.

I fredags stod påskliljorna bland krokusarna och trängdes i vårsolen.



Visst är de söta :-)

Kikade till krokusarna när jag var ut tidigare idag, och de låg skrämda längs marken. Antar att de försöker hålla sig undan för vindarna.

Klockor

Är lite på jakt efter en snygg, lite festligare klocka men har inte riktigt hittat något jag gillar. Har två klockor som behöver nytt batteri. Den ena är mer en vardagsklocka, och den andra är något som säkert varit en prenumerationsgåva från typ Allers. Maken vann den i en tombola dagen efter vårt bröllop, så jag har lite sentimentalt band till den. Men tror det kostar mer att byta batteriet än vad klockan är värd.

Så har kikat runt lite och kommit över 4 olika modeller som jag fastnat lite extra för.

  1. Lisbon silver Dial Steel från Dolce & Gabbana, hittad hos uret.se. Pris 2.875kr.
  2. Kyoto Brown från Storm, hittad hos Stjärnurmakarna. Pris 1.199kr.
  3. Modell 780032 från Pilgrim, vet dessvärre inte priset på den.
  4. Denna från Fossil, också hittad hos Stjärnurmakarna. Priset på den är 1.195kr.

Lutar faktiskt mer åt den Kyoto. Tyckte den var riktigt stilren och snygg. Men nu dröjer det nog ett tag innan jag har möjlighet att invistera en ny klocka. Tror glasögonen kommer före. Men det skadar ju inte att plöja över utbudet och se vad som finns.

mammaglamma

Idag mammaglammar man verkligen. Har inte tagit mig tid att duscha, har ringar under ögonen och ser allmänt glåmig ut.

Dagen outfit är som följer:

  • Ett grått gammalt linne, lite längre i modellen.
  • En grå huvtröja från H&M.
  • Gamla grå/svarta mysbyxor.

Till det kan man kan man lägga till min svarta trenchcoat-jacka, en brun virkad halsduk och ett par rosa slitna sneakers från blend. Eller ivart fall när jag varit ut.

Risbusken på huvudet är uppsatt i en klassisk hästsvans och ett diadem för att hålla luggen borta.

Tror faktiskt jag skonar er från att se det på bild ;-)

Somwhere over the rainbow

Jag har börjat ge upp på mänskligheten. Eller, har känt så länge nu faktiskt. Oroligheter överallt, barn som far illa och vardaglig arrogans. Är så trött på denna "sköt dig själv och skit i andra"-mentalitet som svensken lagt till med. För det är faktiskt bara i Sverige jag upplevt detta. Vad är så farligt med att dela med sig av ett leende eller ge en hjälpande hand? Nej, istället ska det muttras och klagas. Man tar till våld och hot för att sätta sig i respekt, speciellt bland dagens unga. Betedde man sig som dagens ungdomar när man själv var liten åkte man på en regäl örfil och rumsarrest. Och ändå är det inte länge sedan jag var i tonnåren.

Det som svider mest i hjärtat är när barnen blir utsatta. Man läser titt som tätt om hur barn utnyttjas, misshandlas och dödas. Vuxna, ansvarsfulla människor låter sin vrede gå ut över försvarslösa små varelser. Vad får man ut av detta? Och vad gör samhället? Ett par månader, max ett par år, bakom lås och bom, eller psykisk behandling. Men vad händer sen?
Ger faktiskt inte så mycket för psykvården längre. Hade den funkat hade kanske både Anna Lind och Tobias fortfarande levt. Deras mördare hade ju båda två sökt vård innan morden, men inget hade gjorts. Tobias mördares mamma hade vädjat till psykmottagningen att lägga in honom.

Nej, jag har ett eget svar på teodicéproblemet (hur kan Gud, om han är god och allsmäktig, tillåta all ondska som finns i vår värld?)

Svar: Därför att gud har gett upp hoppet på mänskligheten för länge sedan. Vi har fått så många chanser, men vi lär oss aldrig.


Därför tänder jag nu ett ljus för mänsligheten, och håller tummarna för att jag har fel.


image52

Somewhere over the rainbow/what a wonderful world - Israel Kamakawiwo'Ole

På något sätt får den sången, just den versionen, mig att gråta som ett litet barn. Tyckte det skulle bli ett fint slut på inlägget. Ja, inte att gråta då :-p

Ebba von Sydows basklädeslista

Kom över den här och tyckte det skulle vara spännande att utsätta min graderob för ett litet test. Mest bara för att se om det är något jag behöver.

KLÄDER
  • Två par jeans -  Ja, har nog 4...
  • En kashmirkofta - Nej, har en i mohairblandning
  • Ett par svarta finbyxor - nej, har lite svårt att hitta ett par som inte ger ridbyxe-lår. Så är det när man inga former har.
  • Ett par svarta shorts - Njae, har ett par short jag sytt av ett par gamla chinos, men är mest en capri-tjej
  • En vit skjorta - Japp, en fin vit med vita broderier på fram. Ett second handfynd
  • En kavaj - Ja, en svart från HM
  • En svart kofta - Ja, en har jag.
  • En kofta i en annan färg - 3, en currygul och två vita.
  • En jeanskjol - Ja, en som blivit för stor och en som fått en reva.
  • Två svarta toppar - ja, har fler också
  • Två vita toppar - Ja, två men använder dem inte
  • Två svarta linnen - Har bara ett, men det blir säkert fler
  • Tre vita linnen - Ja, det har jag i alla fall.
  • En trenchcoat - Japp, en svart kort modell från Vero Moda inköpt förra våren.
  • En vinterkappa - Nej, faktiskt inte. Kände inte för kappa när jag köpte ny vinterjacka. Men nästa år blir det nog en kappa
  • En svart klänning - Ja, en från KappAhl. Men jag köpte den på second hand..

SKOR
  • Ett par partysandaletter - ja men de är lite stora.
  • Ett par svarta och/eller chokladbruna boots - Har ett par svarta stövlar om det räknas, och ett par bruna med patchwork men de läker in vatten.
  • Ett par ballerinor - Ja, ett par svarta med kilklack och ett par vita (om de nu kan kallas ballerians) Vill ha ett par ljusgula till sommaren
  • Ett par partyskor - Ja, de flesta skor går väl att använda som partystkor. Har ett par jättesöta bruna pumps från Pieces.
  • Ett par söta gummistövlar - Nej, har aldrig förstått mig på sånt...
  • Två par gympaskor - ett par rosa som är så utslitna att tårna snart kikar ut. Sen har jag mina grusskor(fotbollsskor)

ACCESSOARER
  • En mellanstor vardagsväska - Japp, min röda dixie
  • Ett par mörka solglasögon - Nej, dottern hade sönder mina.
  • Ett par skinnhandskar - Nej, är mer för stickat. Men har ett par i vinyl från 60-talet
  • En pashminasjal - Nej, kör med stickat där också
  • En weekendbag - Nej, vad är det?
  • En partyhandväska - Ja, en liten svart söt.
  • En kuvertväska - Ja, en som går i guld/brons från Friis.

Säkert en del man skulle behöva, men är inte så bas av mig.

Quizz-time

Ok, jag blev lite uttråkad. Men lite kul måste man ju få ha också. Testen jag tog var dessa:

Kan ju erkänna att resultaten gav en liten självförtroendekick :-)



Marilyn Monroe
You are a very sensetive and smart person, but not appreciated for it because of your beauty. You have alot to say, and a majure talent but people won't allow it to shine through creating an own image of you. You are funny, loyal and have many different skills, and most important thing of all - you're not giving up, you're not some quitter. Try to keep it that way, and not end up like the beauty of our time wich you remind of alot - Marilyn Monroe

image49



Scarlett Johansson
Your style is very classy! You allways look piffed up and elegant, but at the same time relaxed and sexy. Your the typical fashionista because your look will never die but at the same time it's extremly trendy! You love to look girly and feel like a woman, it's a big part of who you are and you need to express it! I love your wardrobe;)
image50

Gisele Bundchen
You're openminded, freespirited, charming, beautiful and talented!
image51



Ta testen du också ;-)

Äntligen!

Idag hände det. Det som bekräftar mina teorier ang shopping. Man ska inte leta efter något speciellt man vill ha. Vet inte hur länge jag har letat efter ett par mörk denimblå &denim Squin i storlek 28. Var nära och ge upp ett tag och tänkte "äh jag beställer istället", men jag hade ingen lust att vänta en månad på jeansen. Har ju redan jagat dem en månad.
Men så idag låg de där som en uppenbarelse och bara ropade på mig. Detta är just nu min aboslita favoritmodell när det gäller jeans.

← my precious.

Måste säga att jag gillar deras varningslappar också


Hoppas att man inte ska besöka någon med ljusa möbler inom snar framtid då.




Veckans fynd måste vara den här med drapperad rygg
Synd bara att innehållet inte är lika välskräddat. Men det kommer det också.




Dagens vårtecken måste bli dessa söta Snödroppar. Lite försynt tittade de fram mitt ibland några buskar.

image48

Blir det Pilgrim i solen?

Medans make fick sina ögon undersökta stod jag och kikade på solglasögon. Är ju dags för den säsongen nu, och jag äger inte ett enda par än så länge. Fastnade för ett par från Pilgrim, har alltid tyckt om designen på deras solglasögon. Helt i min stil :-)
Så här såg de ut och de kostar kring 2000kr. Är så dålig på att komma ihåg priser. Kan vara lite farligt faktiskt :-p

Sen hittade jag de här på deras hemsida. De var också riktigt läckra. Får nog spana efter en pilgrimåterförsäljare med större utbud. Om inte annat får jag väl åka över sundet.


Passade även på att kika lite på glasögonbågar åt mig själv också. Börjar gå mot den säsongen nu då ögonen inte är lika glad för linserna.
Av dem jag provade var det dessa som jag fastnade mest för. De kommer från Miu Miu och där jag kikade kostade de "bara" 1.180 kr. Väldigt överkomligt.

Det var allt för nu.

Vardagssmink

Hoppar också på Alexandras utmaning och visar upp mitt vardagssmink.

Detta är vad jag använder:

  • Foundation från IsaDora (när jag känner för det)
  • concealer också från isadora
  • compact powder, det med IsaDora
  • Rouge från H&M
  • Ljus ögonskugga också från H&M
  • Eyeliner från Rimmel
  • Mascara, Max Factor Masterpiece
  • Vaselin
  • Läppstift från Rimmel, en rosa nyans (om jag orkar, har ganska tacksam färg på mina läppar som det är)



Den ljusa ögonskuggan hann tyvärr inte komma med på bild. Glömde den och sen dog kameran.

När man listar upp det så blir det en väldans massa skit man kletar på sig egentligen. Att man orkar.. :-o

Appropå ballerinas

Snubblade över dessa söta hos French Sole

image39

Hade inte haft något emot att tassa runt i dessa nu i sommar, men priset är just nu det enda som hindrar mig. De är gjorda i nubuk och kostar £65, eller nästan 900Sek. Och då tillkommer frakt.

Får väl hålla ögonen öppna efter något liknande, fast billigare. Borde väl kunna dyka upp tycker man. De var ju så söta.
Finns förövrigt fler ballerinas inne på den sida.



När jag ändå är igång :-p

En vän visade dessa för mig idag

image40

Den lilla är ju bara för läcker. Den stora heter Neon och den lilla heter neo, designade av Jaana Parkkila och materialet är 100% läder. De finns inne på Marimekkos hemsida, men det står tyvärr inget pris.

Pretty Ballerinas

Ville tipsa om Pretty Ballerinas. En engelsk sida som säljer ballerinas i alla möjliga färger och modeller. Storlekar från 35-42 och i en prisklass från 79 - 149 Euro ( ca 735 -  ca 1386 Sek, som valutan ligger just i dag). Kanske inte billigt, men när är mode billigt ;-)

Den som har vägarna förbi London kan även kika in i deras butik. Adressen dit är

34 Brook Street
London W1


Hittade dessvärre inget som föll mig i smaken :-(




My beloved Dixie

Nu har jag äntligen fått till en bild på min älskade Dixie-väska. Så här ser den ut:

image38

Är både handtag och en avtagbar axelrem på den, vilken jag aldrig använder. Stor och rymlig är den också, måtten är 33x23x12 cm.
Snubbladen över den i Köpenhamn före jul. Minns inte riktigt vad butiken heter, men den ligger efter Strøget. Såg den igår, men nu minns jag inte namnet. Tänker alltid på Complete, men så heter den ju inte. En liten butik med olika väskor, nästan uppe kring Amager Torv på höger sida om man kommer från Rådhuspladsen. Jaja, får kolla upp det nästa gång jag traskar där inne.
Den kostade mig(läs maken) 350 dkk, ca 436 kr med nuvarande kurs. Den här kommer leva med länge. Är supernöjd med den. Sen får trendspånarna säga vad de vill ang vilka färger som gäller.

Så, lelleluss, nu har du fått en bild på dixien.


Vill ni se mer så gå in på
www.dixie.dk . Finns en massa spännande saker där att kika på. Så vitt jag vet finns det ingen återförsäljare för just detta märke här i Sverige. Inte vad jag hittat ivart fall.

Minishopping

Här kommer en liten redovisning om vad jag har inhandlat under den senaste månaden. Inte mycket men har redan fått ett par favoriter bland dem.


  1. Två ribbade bomullslinnen från H&M, kostade 49kr/st. Ska helt klart ha flera färger i den modellen.
  2. Ett svart flätat skärp från KappAhl, kostade 129kr.
  3. En kofta av märket Soaked, köpt på Brothers/Sisters för 399kr. Hade tänkt en gråblå med bara en ficka men den var trasig.
  4. En vanlig svart kofta från Vero Moda, kostade 79kr om jag inte minns fel.
  5. En röd bastop från Vero Moda, kostade också 79kr om jag inte minns fel.
  6. En vit oversize-skjorta från Vero Moda, minns inte vad den kostade nu.

1+2.



3.

4.

5.

6.



Sen köpte jag mig även en ny mobiltelefon. Min gamle trotjänare, Motorola Vr Razr, började ge upp och bete sig konstigt. Så det var på tiden att det skulle bli en ny.
Och den här blev det (lånar från SE's hemsida)

image37

Länkar också
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=se&lc=sv&ver=4000&template=pip1&zone=pp&pid=10653


Är alltså riktigt förtjust i den. Precis en sådan jag gått och väntat på. Tunn och med alla funktioner jag vill ha. Bra kamera är det också. Mina vårtecken tidigare i tråden är tagna med den kameran. Kan verkligen rekomendera den!


Enda nackdelen med shoppingen är att jag fortfarande inte fått tag på "mina" jeans. Ett par mörkt denimblå fit squin från H&M. Har ett par svarta och trivs så bra i dem. Men de blå är alltid slut i min storlek när jag är ute och letar efter dem. Börjar bli lite irriterande nu :-(
Och ska jag beställa dem så får jag dem inte förns i mitten av april.. vet inte om jag vill vänta så länge. Jaja, den som väntar på något gott...

Representabel?

Detta blir nog outfiten för intervjun imorn:

image33
  • Vit oversize skjorta från Vero Moda
  • Shorts som jag gjort själv av ett par gamla chinos
  • Svarta leggins från H&M
  • Ett svart flätat skärp i midjan som jag köpt på KappAhl

Skor till blir mina svarta ballerina med kilklack. Är i valet och kvalet om man ska ha ett lila linne under skjortan. Den är ganska tunn.
Mottager gärrna kommentarer ang detta :-)

Som alltid blir det min röda dixie till, ska nog se om jag kan få in bild på den också nån dag. ska nog ta och sätta på axelremmen på den igen. Blir lite småknöligt att hela tiden bära den i handtagen. Speciellt om man ska ha fler saker med sig.

Håret är en annan fråga... ha utsläppt och tråkigt som det är tror jag. Tycker det blir lite överstylat med ett diadem. Kanske tar undan luggen med en hårnål eller något sådant.

Jaja, det blir nog bra till slut :-)



Har ivart fall insett att vi verkligen behöver en helkroppsspegel. Börjar bli lite jobbigt att ta kort på sig själv med självutlösaren. Man ser ju verkligen interlligent ut på de bilderna :-p

Det blir aldrig som man tänkt sig

Så var det meninget att man skulle göra första "riktiga" dagen på jobbet idag. Och vad händer? Jo, min lillstumpa åker på feber. En liten förkylning och en krånglande mage. Har varit en lite smågnällig natt, lite sömn både för mor och dotter. Så vi lämnade storebror på dagis och gick hem igen. Lillstumpan har suttit under täcket i soffan  och sett film hela förmiddagen. Aptiten har börjat komma igång ivart fall, men det lutar åt att man blir hemma imorn också. Maken har ju en anställningsintervju så han kan inte ta henne med på jobbet heller.

Appropå anställningsintervju. Igår ringde det till mig från en klädbutik i Köpenhamn. Eller ja.. hon ringde från Spanien. Missade självklart samtalet, och blev sådär lagomt chockad när jag lyssnade på hennes meddelande i mobilsvar. Sökte det jobbet i januari eller något sådant, och inte alls i den butiken på Strøget utan i Lyngby. Ska dit på intervju i morgon eftermiddag, efter jobbet såklart. Är just nu i valet och kvalet... Känns lite dumt att behöva säga upp sig på det nya jobbet.. men är det ett riktigt bra erbjudande jag får så kan jag ju inte tacka nej. Att jobba i en klädbutik är ju en dröm för mig. Och just den klädbutiken vore helt otroligt. Och en tillsvidaretjänst är ju bättre än en projektanställning, dessutom slipper man de tidiga mornarna.
Så vi får båda en händelserik dag imorn.


Passar även på att dela med mig av lite vårtecken. Dessa växer precis utanför vårt hus

image32image31

Kan ju dela med mig av lite väder också. En underbar vårdag, solen skiner frånen molnfri himmel. Det var 11 grader varmt kl 12, enligt smhi. Det blåser lite, men sånt hör ju till här nere...

NU är nog våren här trots allt!

Här kommer solen

Här nere i Skåne skjuter våren ut. Överallt finns vårtecken, och idag kom ljuset. Klockan är nu 07:08 och solen har precis vaknat. Känns riktigt skönt faktiskt. Nu fattas bara värmen, men det kommer nog snart.



Igår var sista dagen på vår utbildningsvecka. På måndag börjar allvaret. FIck ganska bra arbetstider nästa vecka ändå. Börjar 7.45 och jobbar till 14.30, så det blir inte jättelånga dagar för ungarna på dagis. Dessutom är jag ledig på onsdag, så det känns ganska bra.
Efter vi slutade igår tog vi på after work för att få ett trevligt avlsut. Jättekul att kunna få ett icke-jobb basserat samtal. Vi kommer få ett skitkul år tillsammans.

Så nu förstår du varför jag inte svarade mamma. Var hemma vid halv nio och var helt slut. Man blir riktigt trött efter en hel vecka på jobbet :-)

Nu ska jag krypa upp i soffan med mina små guldklumpar och se Toon Disney.

Första dagen i mitt nya liv

I måndags började mitt nya liv. Jag är numera en arbetande kvinna. Känns riktigt skönt faktiskt. Vad gör jag då... ja, kan säga som så att jag jobbar för en kundsupport för en större bank. Mer än så tänker jag jag inte säga.. vill ju inte avslöja allt för mycket. Men det är mycket telefon och mail ivart fall. Vi är 8 nya som börjat. Ett litet specialprojekt är det tydligen. Men vi är ett underbart gäng och vi kommer få störtkul tillsammans.

Har suttit i utbildning sedan i måndags och blivit helt fullmatad med info. Känns som det blir system overload snart. Och imorn är det tänkt att vi ska ta egna samtal, är lite smånervös faktiskt.
På måndag börjar det stora allvaret. Men det blir rätt soft ändå har jag en känsla av. Vi kommer inte att ha hand om ett så brett supportområde. Mest informativt.


Men det har varit en enorm omställning för de små. Lämnar dem på dagis vid 7.45 och hämtar dem strax efter 17. Blir väl lite bättre när det verkligen börjar. Har i och för sig skrivit upp mig för att helst ta morgon och förmiddagspass, och att jag helst satsar på en heltid. Så blir det att börja som tidigast 7.45, det innebär att barnen ska på dagis kring 6.45. Vet inte riktigt hur länge man kommer jobba, men de räknar med från ett par timmar upp till 8 timmar. Tycker nästan lite synd om dem. Men kan ju inte gå hemma för alltid heller. De trivs ju jättebra på dagis, och de vill inte hem när jag hämtar dem.
De här dagarna har väl varit extra hårda mest på grund av att Tommy inte varit hemma. Det underlättar ju lite när man är två om allt.

Annars vet jag inte om det är så mycket att tillägga om mitt liv just nu. Och ja luzz, jag har tänkt mig att lägga upp bilder på det jag köpte i helgen... snart :-)

Ska även försöka att bli bättre på att skriva i min blogg. Har ju lite mer att skriva om nu :-p


Avslutar med ett fint litet citat från sonen: Pojkar kan inte få barn, pojkar får en napp. image28