Ursäkta!

Har haft så extremt tråkigt idag att jag suttit och gått igenom gamla inlägg. Och måste få be om ursäkt för hur jag stavar egentligen. Hittade både stav- och grammatiska fel. Enda ursäkten jag har är att svenska har aldrig varit min starkaste sida, konstigt nog. Men till 99% av tiden är det mest bara slarv.

Fick första lönen igår. Var en sorglig syn. Var ju borta så mycket pga sjuka barn förra månaden, så det har dragit ner lönen regält. Så min planerade shopping får nog vänta en månad till. Har ivart fall hittat en väska som blir min då. En canvasväska från Wedins. Hittade dessvärre ingen bild på den, men kan lägga upp en när jag köpt den. Men den ser ut precis så som jag föreställt mig att min sommarväska ska se ut.


Var lite handy tidigare idag och lagade mina kilcklacksballerina. I ett stressmoment precis innan vi skulle gå igår morse lyckades jag sparka till en kartong och rycka bort knappen. Toppade en katastrofmorgon perfekt. Så hela dagen igår fick man bita sig i tungan för att inte låta allt gå ut över nån dum kund.

Har varit hemma idag, eller snarare blev hemkallad. Grabben har ögoninflammation. Och självklart skulle ju dottern med hem också. Så det har inte varit en lugn stund alls. Nästan så det ska bli skönt att gå tillbaka på jobbet imorn.



Har ivart fall haft kanonväder idag, hoppas verkligen det håller i sig resten av sommaren image28


Mer image84 till folket!



Ber om ursäkt en gång till om tryckfelsnisse lämnat sitt avtryck på texten!


but oh those summer nights

image82

  • ichi - 99,75 dkk (123,44 Sek)
  • mbym - 269,75 dkk (333,81 Sek)
  • 2nd sign - 269.75dkk (333,81 Sek)
  • Wannabes - 199,75 (247,19 Sek)
  • Soaked in luxury - 269,75dkk (333,81 Sek)
  • nümph - 269,75dkk (333,81 Sek)

Kläderna kommer från en sidan som heter smartgirl.dk. De har lite olika märken, förutom dessa även t ex Blend She och Converse. Frakt till Sverige kostar 30 dkk (37,125 sek) , gratis om man beställer över 500 dkk (618,75 Sek). Helt klart värt ett besök. Har förutom kläder och accessoarer dessutom hudvårdsprodukter och skor. Det kommer nya varor hela tiden, så det är bra att kolla under nyheder ofta så man inte missar nått.

Dessa plagg får gärna hitta sin väg in i min garderob till sommaren.



Valutauppgifterna kommer från Finansportalen och den bör nog kollas för eventuella kursförändringar.

Trötter

Det kan jag nog presentera mig som idag. Hade en heldag på fötter igår som innebar städning och ett besök på BVC. Grabben skulle på fyraårskontroll.
Där gick allt jättebra, och han klarade alla övningar med stil. Mamma var riktigt stolt.  Sen var det bara att hem och ta det  sista. När middag och allt var avklarat och städningen var klar visade klockan på 23. Sen ringde klockan vid 05.00 imorse. Skulle ju börja jobba 7.45, så man behöver ju lite tid på sig att komma igång och få de små liven klara.

I eftermiddag kommer mamma, pappa och 1x storebror på besök. Ett långväga besök. Ca 90 mil i bil, från Sveg hit ner till Malmö. De blir tills på söndag, och det ska bli härligt med lite avlastning. Ja, med besöket också förstås. Vad vi kommer hitta på återstår att se.Imorn blir det ivart fall lite kalas, blir bara familjen och makens farmor skulle visst också titta förbi.
Man börjar förstå nu vad det menas med  att tiden går snabbt med barn. Grabben fyller fyra år imorn, helt otroligt. Han har blivit så stor. Så imorn blir det tårta med 4 ljus och paket. Han har sett fram emot hans födelsedag sedan januari.


Den här tårtan hade passat honom


Vad vi kommer ha för tårta vet jag inte riktigt, men det visar sig nog.

À la H&M

Dagens outfit blev relaxed.



  • Svarta squin

  • Lila ribbat linne

  • Grå huvtröja med puffärm.

Allt detta är alltså H&M, mest bara en tillfällighet faktiskt.

Tog min trenchjacka idag. Vädret är riktigt kallt och ruggit. Sådär lagomt trist när man varit så bortskämd med sol den senaste tiden.

Blev ingen bild idag, men med tanke på hur jag såg ut på den senaste bilden så låter anser jag att ni inte missar nått ialla fall.


Tisdag




  • Vit tunika/top från HM, ska egentligen vara ett svart knytband i midjan men skippar det idag.
  • Svart kofta från Vero Moda
  • Blå squin också HM

På fötterna sitter mina kilklacksballerina. Fick ett ryck och målade naglarna idag. Färgen blev corall och tycker det känns helt rätt i vår.

Ytterplagg idag blir en svart kavaj, denim tror jag, från HM, vit bomullshalsduk från hm och som vanligt min röda dixie.

Lyckades få till bilder av nästan allt idag, men som vanligt ser jag jättedum ut på bild. Ni får ha överseende med det ;-)

Lady & Vagabonden

Har insett att jag ligger jobbigt före när det gäller vissa saker. Som sommaren -05 då köpte jag ett par väldigt rosa sneakers från Blend som jag har slitit ut totalt. Textilsneakers var det också. Hade varit en jackpot denna sommar. Förra sommaren traskade jag omkring i ett par van-liknande textilskor från dcate. De hade också varit löjligt trendiga i år, trots att de var vita. Men de är också allt för utslitna, så utslitna att jag slängt dem för länge sen.

Frågan är då vad ska jag traska runt i den här sommaren? Tror jag följer vågen den här gången och införskaffar ett par ballerina.. eller två.



Som ni kanske minns bloggade jag om ett par gula ballerinas från
Vagabond för ett tag sedan. Såg dem i förra veckan, fast i vitt istället. De var nästan snyggare. I butik kostar de 549kr. Av rent tidsfördriv gick jag igår in på Vagabonds hemsida. Där snubblade jag över dessa söta ballerinas De finns i rött också. Kostar 399 enligt hemsidan, vilket jag inte tyckte var så farligt. Så su längtar man till lön så man kan se hur mycket man får, och hur mycket som blir över. Sen är det bara att ge sig ut på skospaning.
Men de vita var ju också söta, liten reminder om hur de ser ut Förutom vitt och gult finns de i puderrosa också. Materialet är läder och textil, så visst är de värda 349kr.

Har insett nu att det kanske blir dem båda.. fast inte vid samma inköp. Ska kika efter de svarta först. Hehe och jag som inte riktigt ville ha ett par svarta skor i sommar. Fast nu är de ju inte helt svarta heller, och tyckte de röda var lite skrikiga.

Nej, nu vankas frukost sen blir det tvätt och städning för min del. Lite trist eftersom vädret är så underbart. Får sparka ut make och barn istället :-p

På span

Tog en liten detour till H&M innan jobbet idag. Grundplanen var att titta på puder, då jag behöver ett nytt. Men passade även på att kika runt lite. Hittade en massa överdelar som gärna får flytta in i min garderob. Allt från vanliga t-shirts till långärmat, tunikor och klänningar. Saknade faktiskt en vit t-shirt imorse. Hade hellre velat ha det istället för min rosa.
Riskerar nog hamna lite av min lön där. Hittade en snygg t-shirt som faktiskt hade kunnat följt med på en gång. Svart med ett rosa mönster på. Skitsnygg. 80kr kostade den.

Såg en väska också som jag gillade. En brun i äkta läder. Lite större modell med axelrem istället för bara handtag. Dessvärre har de ingen bild på den på hemsidan. Priset ligger kring 800kr, men för äkta läder är det värt det.
Men ska nog kika vidare lite innan jag bestämmer mig. Är lite nyfiken på att se vad Friis kan tänkas ha. Även fast jag inte är så förtjust i mönstrat tyg, men de borde väl ha nått i läder också. Frågan är vad de kostar...

Inspirerad av värmen

  • Blå denimknickers i modell lite pösigare, köpt på Vero Moda förra sommaren
  • Rosa t-shirt med ett döskallemönster på, köpt på JC också förra sommaren
  • Svart kofta från Vero Moda
  • Bruna tjocka strumpbyxor som jag fått av en vän

På fötterna sitter mina svarta kilklacksballerina. Har blivit helt fäst vid de skorna nu. Har dem jämt nu för tiden.

Ytterplagg är min svarta trenchjacka från Vero Moda och en vit halsduk från H&M.

Bild på en allt utom ytterplagg och skor kommer kanske ikväll.


Jag blir snart TOKIG!

Varför? Jo, maken hämtade sonen och dottern på dagis igår. Han hittar dottern lekandes ute utan överdragsbyxor, utan vantar och utan mössa. Och hon som har öroninflamation! När han kommer hem upptäcker han att stackarn har varit ute utan strumpor i gummistövlarna.

Denna väntan...

Ok, den här dagen började med 40 minuters telefonkö till vårdcentralen. Dotterns ena öra har varat i helgen, så vi misstänkte en infektion. De har en tid kvar, 14.20. Och jag börjar jobba 10. Efter det blev det stress till dagis. Gick så snabbt att dottern kom dit i t-shirt, hade inte ens knäppt hennes jeans. Som tur var hade hon en extra tröja på dagis så hon slapp frysa när de skulle ut och leka. Kommer på jobbet lagomt till 10. Delade buss med en skolklass som hade mått bra av en ljuddämpare. Tur man har mp3-spelaren.

Jobbar till kl.13, köper nån minipizza på 7eleven till lunch och rusar till bussen. Kommer till dagis hämtar dottern och ett bussbyte senare är vi vid vårdcentralen. Anmäler oss och sen börjar den eviga väntat. Folk kommer och blir inropade efter att ha väntat i 5 - 10 minuter. Vi fick vänta i 70 minuter. Sen gick jag och frågade om de glömt oss. Visade sig vara något fel med patientlistorna. Vi hade aldrig kommit med. Just my luck. Örat visade sig vara som vi misstänkte. En infektion i mellanörat. Fick penicillin och örondroppar. Så får vi bara hoppas på att det går över.
Var klar vid 4. Som tur var hade maken slutat lite tidigare, så han hämtade grabben. Blev mcd till middag, vilket min mage inte var så glad över. Där blev det däremot mer väntan. Hade fått fel beställning, så det var bara att be om en ny. Var en kvinna där som var vänlig att hjälpa mig med brickorna. Det är härligt med sådana människor.

Dagens goda gärning måste bli att ge bort mat till hemlösa. Eller ja, hann bara äta halva min pizza innan bussen kom. Och den här herrn stod och letade burkar i papperkorgen närmast hållplatsen. Kändes alldeles för kallt och hjärtlöst att bara slänga den mitt framför ögonen på honom. Och det var inte bara så att jag kastade den på honom, utan mer att jag erbjöd honom den. Han såg väldigt paff ut. Det är nog inte så vanligt är jag rädd. Men han tackade och tog emot. Antar att jag får tillbaka för det en vacker dag.

nu ger jag mig för ikväll... tänkte krypa upp i soffan. Men vad ska man se? Nått om några överviktiga ungdomar på bantningsläger? Nä, va...


Jaja, var meningen att jag skulle ha en härlig bild från
Delicatos senaste reklamkampanj. Men mitt usb-uttag vill inte samarbeta. Hittar telefonen genom filetransfer-programmet, men hittar inga filer. Första gången hittade den filen, men kraschade mitt i allt och miste mottagning. Behöver seriöst en ny laptop...

Men ialla fall, för er som är nyfiken finns den bilden här. Visst ser den chokladkakan så himla smaskig ut :-)
Finns fler bilder från kampanjen på deras hemsida.

Jag bryr mig, gör du?

För ett tag sedan hade Aftonbladet en artikelserie om mobbning, under parollen "Bryr du dig?". Jag tyckte det var ett bra initiativ, som dessvärre verkar ha runnit ut i sanden. Den artikelserien drog ialla fall upp gamla minnen hos mig. Händelser som jag försökt lägga bakom mig, gömma undan och glömma. Men på något sätt dras de alltid upp till ytan av olika andledningar, som denna artikelserie och FRIENDS reklamkampanjer.

Nu har jag bestämt mig för att sluta gömma mig för mitt förflutna, och istället acceptera det. Berätta om det, även om det kommer göra ont många gånger. Både för mig och de nära som ännu inte vet något. Därför har jag skapat en till  där jag kommer skriva om just detta ämne: Mobbning. För ja, jag har blivit utsatt för mobbning.

Tanken med bloggen är inte att kasta skit på de som frös ut mig. Utan det är mer ett sätt för mig att få utlopp för all aggression och rädsla detta har skapat inom mig. För mig spelar det ingen roll om någon kommer läsa det jag skriver. Men lite hoppas jag på att det kommer kunna vara till hjälp för andra, i samma situation.

Detta är bara något jag inte orkar bära inom mig längre, eftersom det kväver mig mer och mer för varje dag som går.


image74

Glad Påsk!

Så får man passa sig idag då så man inte hamnar i Blåkulla.  Ska bli skönt med lite långledigt. Hoppas på bra väder så man kan vara ute lite med familjen.

Annars händer inte så mycket i påsken, i bloggen heller för den delen. Ska lite going away-middag för en väninna imorn kväll. Hon flyttar till England för ett litet tag nu. Kommer bli lite tomt faktiskt. Dröjer ju inte länge förns nästa väninna flyttar över dit också. Så är det bara jag kvar. Blir lite trist faktiskt. Får försöka skapa mig ett nytt kontaktnät nu. Komma ut ur mitt skal och våga hoppa ut från tapeten.

Mamma, vi har fått avin. Ska hämta paketet ikväll. Antar att det ligger påskägg till de små där ;-)


Ska försöka hitta nån meningsfull att göra nu... och vänta på lunch. Rostbiff med rocula och potatissallad. Så som jag längtats efter rostbiff och potatissallad. I veckor nu! Ska riktigt sitta och njuta av den, trots min korta lunch.


Undras om man ska ta kvasten och flyga en tur.

Tidsfördriv

Ok, nu har jag bestämt mig. Ska nog behålla den där tunikan ialla fall. Den ska ju vara lite oversize, och jag börjar vänja mig vid den nu. Får hitta mig ett linne som jag kan ha under. Har sett snygga på Vero Moda som kostade under 100-lappen. Men det får nog vänta lite i så fall.
Är sugen på en ny sommarjacka också. Har min kavaj, men vet inte riktigt. Är nog egentligen inte så mycket för jacka på somrarna. Det känns för kraftigt... Så drar jag hellre på mig en kofta eller en tröja.

Däremot är jag fortfarande sugen på en alternativ väska till min dixie. Gärna en brun skinnväska. Fick ögonen på en vit från Chloé här tidigare i veckan, men den kostade 16.000. Var lite väl i överkant för min ekonomi. Men vet inte riktigt om jag vill ha en vit.


Snart påsk också. Känns väldigt tidigt faktiskt. Men helt ok ändå. Var faktistkt frost på backen imorse. Blev nästan tvungen att kika två gånger. Vintern har väl inte riktigt gett upp för våren än. Men förhoppnignsvis klarar man sig från det  typiska april/påsk-vädret. Fast det kanske bara är ett norrlandsfenomen :p


Skönt att allergin inte är så jättejobbig idag. Känner mig inte helt väck. Är lite uttråkad, inte mycket att göra. Men antar att alla är i fjällen :p Också fortfarande helt skumt för mig, att det är påsklov nu. Är så van att ha lov veckan efter påsk. Och att man har påsktema på skärtorsdagen. Här var det påskkärringar på dagis i fredags. Vilket så klart ungarna missade pga sjukdom. Och imorn kommer de vara lediga eftersom maken är ledig. Så de får vara extra mycket påskkärring och påskgubbe nästa år. Fast om jag känner grabben rätt så ska nog han ha prickar och röda kinder också. Så var det ivart fall förra året.

nej, usch vad jag sitter här och svamlar. Ska nog hitta något annat att fördriva tiden med nu. Tips någon?

Vårens baksida

Känner mig helt utslagen idag. Allergierna har riktigt sparkat igång nu. Näsan är täpt, det kliar och jag blir som vanligt supertrött. Känns som jag varit uppe hela natten, och ändå har jag sovit som en tok. Dags för lite allergipiller snart nu. Måste bara se till att få ett par som inte gör mig ännu mer trött. Kanske ska testa en nässpray den här gången... Jaja, får väl prata med apoteket först.

Utöver mina allergiproblem har grabben fortfarande feber, börjar fundera på om han känner av allergi också. Blir nog ett samtal till sjukvårdsupplysningen ikväll. Mellan turerna till tvättstugan.






Fick mitt paket från H&M i fredags, blev jättenöjd med allt. Eller ja, nästan då. Beställde den
här i stl 36/38, vilket motsvarar stl S. Men den känns alltså mer som en stl L. När man lutar sig frammåt så visar man ju upp allt innanför tröjan. Och sånt är ju aldrig kul. Ringde och pratade med H&M Kundservice, och de sa att den ska vara så. Men att jag kunde skicka tillbaka den och få en storlek mindre. Så funderade på att göra det, tills det att hon i telefonen sa att just nu är de tillfälligt slut, och kommer in i lager igen i början på maj. Vill inte vänta tills i maj ju...  Funderar nu på att skicka tillbaka den och sen gå till butiken och köpa den istället. Så kan jag prova en storlek mindre. Eller kanske köpa något liknande någon annanstans.


 
Dessutom blev jag idag åter igen inkallad till intervju hos Zara i Köpenhamn. Ska se till att vara mer förberedd den här gången :-D Men har inte bestämt mig än hur jag ska göra. Jag går på intervjun så får vi se sen.